Lær at brygge øl hjemme

28 november 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

I de seneste par år er det blevet mere og mere populært at prøve kræfter med ølbrygning. Årsagen skyldes blandt andet at de mange nye microbryggerier har vist danskerne, at der findes mange spændende varianter og samtidig er det blevet nemt at prøve selv at brygge øl.

Er det første gang og vil man gerne prøve at se om ølbrygning er noget for en, før man begynder at købe et større brygudstyr, kan man med fordel starte med et startskit. Med et startskit får man alt hvad der er brug for, for at kunne brygge en hæderlig basisøl. Derfra er det så muligt at begynde at eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Du kan læse mere her https://www.hjemmebryggeren.dk/.

image

Tag på ølkursus

Har du lyst til at mikse det hyggelige med det praktiske kan du tage på ølkursus. Det tager en eftermiddag og aften at lære at brygge øl og der vil som regel være lidt at spise og drikke samtidig. Det rådes at aftale transport hjem. Både på grund af smagsprøverne, men også fordi men får den brygget øl med hjem. At have en 20 liters gryde med hjem med offenlig transport er lidt upraktisk.

Du har også mulighed for at lære om ølbrygning i en af de mange bøger der skriver om øl. I bøgerne vil du typisk kunne lære om de forskelle metoder og smagsvarianter. Der vil som udgangspunkt også være et afsnit eller to om øllens histore, som strækker sig over 10.000 år.

YouTube er også en god kilde til viden. Her vil du kunne finde videoer omkring ølbrygning og det vil være nemt at kunne lære via dem. Det er en god ide at have en bog, hvor du skriver ned når du eksperimentere. Både de gode og de mindre gode. På den måde er det nemmere at huske og videre udvikle.

Flere Nyheder