Hvorfor bygge en legeplads til haven?

26 november 2020 Astrid Pedersen

Der kan være mange gode grunde til at anskaffe et antal udendørs lege redskaber og komme i gang med at opføre en veludstyret legeplads hjemme i haven. Det kan for eksempel være at den nærmeste offentlige legeplads ligger alt for langt væk. Hvis der skal en mindre dagsrejse til for at komme hen til legepladsen er dette ikke attraktivt for hverken børn eller voksne.

Samtidig kan det godt risikeres at denne legeplads er overbefolket af børn og deres forældre hvilket kan betyde at der er lang kø til de mest populære lege redskaber. Der er ikke noget ved at skulle stå i kø i ti minutter eller mere for at få en tur på gyngerne eller få lov til at vippe. Især ikke hvis miljøet på legepladsen generelt er stresset og præget af utålmodighed.

Hjemmelegeplads – til det følsomme barn

Sluttelig er der mange børn som ikke bryder sig om at lege på en legeplads. Visse børn er mere udadreagerende i deres adfærd end andre, hvilket der ikke nødvendigvis er noget ondt i. Men et mere tilbagetrukket og indadvendt barn kan opfatte disse børns måde at lege på som intimiderende og voldsom, og derfor ikke føle at det selv har plads til at udfolde sig.

Hvis dit barn således vægrer sig ved at komme på legepladsen kan det være en god indikator for opførelse af en legeplads i egen have. Med egen legeplads vil barnet kunne lege og udvikle sine kompetencer i sit eget tempo, uden pres og med ro i sindet.

Barnet vil kunne invitere legekammerater på besøg og lege i sandkassen, på gyngestativet eller måske i et hyggeligt legehus. Samtidig slipper du selv for at skulle bruge timer hver dag på at følge barnet til legepladsen – og du kan holde øje med legen fra vinduet eller terrassen. Få mere inspiration på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

Flere Nyheder