En psykolog er en person, som er uddannet i psykologi ved et universitet. Mange praktiserende psykologer har samtidig har taget kurser i samtale terapi, og er således godt rustet til at hjælpe mennesker, som har forskellige psykologiske eller mentale problemstillinger, med hvilke de slås i det daglige.

Hvem skal gå til psykolog?

Der hersker en udbredt misforståelse, som siger, at man skal være diagnosticeret med en psykisk lidelse eller sygdom for at kunne have glæde af en psykolog. Dette er langt fra korrekt. Vi går alle rundt med bagage i den ene eller den anden form – og alle mennesker kan fra tid til anden opleve, at livet gør ondt at leve, eller at man sidder fast i uheldige tanke- eller handlemønstre. Kan du nikke genkendende til dette, og ønsker du at få dit liv på ret køl igen, kan en psykolog hjælpe dig med at vende den nedadgående spiral. En dygtig psykolog kan hjælpe dig til at få et positivt syn på dit liv og på verden i almindelighed, således at du opnår mere overskud og livsglæde.

Har du været udsat for en traumatisk eller livs ændrende begivenhed – det kan for eksempel være et dødsfald i familien, en skilsmisse, eller måske pludseligt opstået alvorlig sygdom – kan en psykolog også hjælpe dig. Regelmæssige sessioner hos en psykolog, som har en både professionel og medmenneskelig indsigt i de eksistentielle krisers anatomi, vil kunne hjælpe dig til at finde de redskaber, du skal bruge for at bygge dit livs fundament op på ny. Du vil opnå en højere grad af selv forståelse og bevidsthed om dit eget bevidste og underbevidste liv. Og dette vil kunne hjælpe dig til at navigere i verden, selv når denne føles hård og ubarmhjertig, uden at miste fodfæstet for bestandig.

Læs mere om, hvordan en psykolog kan hjælpe dig, på http://www.psykologpraksis-odense.dk/