Hold gulvet pænt efter din gulvafslibning

23 september 2020 Camilla Skøtt

Hvis du lige har brugt penge på at få foretaget en gulvafslibning og en efterbehandling af dine trægulve, så er der al mulig god grund til at passe på gulvet, så det ikke får nye ridser med det samme – vi guider dig med tre gode tips.

Der er ikke noget som en gulvafslibning, der kan give nyt liv til dine trægulve, og der er ikke noget som skrammer, ridser og pletter, der kan fjerne gnisten igen. Derfor skal du passe godt på dit nyrenoverede gulv, og du kan med fordel bruge vores tre tips:

1) Lad skoene stå i entréen. Og ja, vi ved godt, at det er fristende at gå ind med sko, fordi du lige har glemt din taske eller virkelig skal tisse, men du skal bare vide, at de småsten og sand, der sidder i skosålerne, ridser gulvet, hver gang du går ind med skoene på.

2) Sæt filtpuder under dine møbler. Og her skal du ikke nøjes med stolene ved dit spisebord. Bordet skal også have filtpuder, det samme skal sofaen, reolerne og andre tunge møbler i dit hjem – eller møbler der jævnligt skubbes henover gulvet.

3) Brug tæpper på udsatte steder. Og med udsatte steder mener vi de steder, du bruger ofte. Det kan være i køkkenet, under spisebordet eller i entréen, hvor ofte også har sko på.

Vælg en stærk efterbehandling

Vil du gøre det så let for dig selv som muligt at passe på dit trægulv, kan du følge ovenstående råd, men du kan også gøre endnu en ting; du kan vælge en stærk efterbehandling til dit gulv. 

Den stærkeste overfladebehandling er en lakering, men hvis du ikke kan lide udtrykket, lakken giver, kan du også vælge olie – om end det ikke er helt så stærkt, så er det tæt på, og en oliering vil også hjælpe dig til at holde gulvene flotte.

Flere Nyheder