Alt du behøver at vide om franske døre

23 juni 2022 Camilla Skøtt

editorial

Overvejer du at købe såkaldte franske døre til dit hjem, men vil du gerne vide lidt mere om, hvad du egentlig køber, når du vælger den slags? Så læs med her, hvor vi dykker lidt ned i emnet.

Franske døre er en type dør, der normalt består af to dele med hver sit glaspanel. Panelerne er hængslet, så de kan åbnes indad eller udad, og de fører ofte ud til en terrasse eller en have. Franske døre giver et indtryk af lys og luftighed og kan få et rum til at føles mere rummeligt.

De har fået deres navn fra – du gættede det – Frankrig, hvor de først blev brugt i det 17. århundrede. På dette tidspunkt var hjemmene generelt ret små og mørke, så franske døre (og det ekstra lys, der fulgte med dem) var meget velkomne!

I dag er franske døre stadig populære i både nybyggerier og renoveringer af boliger. De kan være fremstillet af forskellige materialer, f.eks. træ, PVC eller aluminium. Du kan også få dobbelt- eller tredobbeltglas for at forbedre isoleringen.

franske døre

Hvordan ved jeg, hvor store mine franske døre skal være?

Skal du købe franske døre på nettet, er det vigtigt, at du kender målene. Men hvordan finder du dem? Det gør du ved måle det “hul”, hvor du ønsker at placere dine franske døre.

Først skal du måle dørkarmens bredde – den er normalt mellem 50 og 60 mm. Mål derefter højden af dørkarmen fra top til bund. Standardstørrelsen for en fransk dør er ca. 2130 mm x 1190 mm, men det kan naturligvis variere alt efter størrelsen på din dørkarm og dit hjem.

Falder målene på dit dørhuller uden for normalen, kan du overveje, om du skal bestille dørene et sted, hvor du kan få dem på mål. På den måde får du både flotte og unikke døre til dit hjem.

Flere Nyheder