3 ting en tandlæge kan hjælpe dig med

06 februar 2022 Steffen Pedersen

advertorial

En tandlæge kan hjælpe dig med mange ting. En tandlæge kan faktisk hjælpe dig med stort set alt, der har med din mund og tænder at gøre. Vi har samlet en liste med tre ting, så du kan blive klogere på, hvad en tandlæge kan hjælpe dig med.

Hvis du har problemer eller ønsker at ændre noget ved dine tænder, så tag en snak med din tandlæge. Hvis du vil vide mere, så læs med her. 

tandlæge

Reparere

Hvis dine tænder har taget skade, så kan en tandlæge i nogle tilfælde hjælpe med at fikse skaden. Det kan for eksempel være et hul i din tand, eller at dine visdomstænder støder på dine andre tænder, så de skal fjernes. I slemme tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne tænderne, hvis de ikke er til at redde. Hvis du sørger for at passe godt på dine tænder, så kan mange operationer undlades. 

En tandlæge kan også hjælpe, hvis du enten har fået fjernet alle tænder, eller ikke er tilfreds med dine nuværende. En tandlæge kan nemlig dermed lave nogle nye “falske” tænder. 

Rette dine tænder ud

Hvis dine tænder sidder skævt og det generer dig, så kan en tandlæge give dig bøjle på. Der findes mange forskellige typer af bøjler alt efter, hvilke tænder der er tale om. Du kan også vælge, om din bølge skal være synlig, eller den ikke ska kunne ses så nemt af andre. 

Hvidere tænder

Det er også muligt at få bleget dine tænder hos en tandlæge. Sunde tænder vil altid have et gulligt skær, men hvis du ikke er vild med dette, så kan du få dem bleget hvidere. Snak altid med din tandlæge først, da blegning godt kan skade tænderne. 

Hvis du vil finde en god tandlæge, så kan du søge på nettet efter en i dit nærområde

Flere Nyheder